Begin to live!

Kezdj élni!

Írni, olvasni még nem tud, de gokartozni már igen!

Máté még csak 5 éves de már hihetelenül gyors

2016. július 06. - kezdjelni

Hogyan telnek egy átlagos 4-5 éves kisfiú mindennapjai? Jó esetben véget nem érő játékkal, és játékos tanulással. Játékai során egyre több és hasznosabb tapasztalatra tesz szert, melynek során egyre jelentősebb szerepet kap a beszéd.  Egyre kitartóbb lesz a tevékenységei végzése során. Szándékos figyelme, emlékezete, megfigyelése is egyre magasabb szintre jut. 

4 éves korára a gyermek:
• ki tud rakni egy 12 darabos puzzle-t
•10 vagy annál több kockából tud tornyot építeni
• tudja használni az ollót
• egylábon ugrál
• meg tudja tartani magát egy triciklin és tudja hajtani is
• el tud kapni, meg tud ütni és el tud dobni egy labdát
• le és fel tud szaladgálni a lépcsőn, és könnye)n veszi a hirtelen fordulásokat
(forrás: Családivilág.hu)
• gokartos szlalomversenyekre jár ;)

Sokszor hallani, hogy a nagy versenyzők mind korán függővé váltak  a benzinszagtól , Michael Schumacher például négy évesen  kezdett gokartozni, és hat éves korában már bajnokságot nyert.

Magyarországon a gokart iskolák és versenyző képzések 6 éves kortól várják az érdeklődőket, de a legalsó korhatár mindenhol minimum 4 év.  Máté 3 éves korában kapta meg első gokartját, azóta szinte ki sem akar szállni belőle.  Kitartóan edz 35 fokos melegben, vagy esőben is, versenyekre jár, és készül, hogy egy nap Formula1-es pilóta válhasson belőle.

Szülei is nagy rajongói az autósportoknak, rendszeresen indulnak rallye versenyeken. Azt viszont ők sem hitték volna, hogy Mátét ennyire megfertőzi a gokartozás élménye, de elhatározták, hogy minden lehetőséget megadnak ami tőlük telik, hogy támogathassák.

kisosi6.jpg

kisosi7.jpg

Mi drukkolunk neki! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdjelni.blog.hu/api/trackback/id/tr838864400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása