Begin to live!

Kezdj élni!

A legszebb töklámpák és a legtökösebb programok

Fúrás, faragás, jótékonykodás

2016. október 27. - kezdjelni

A töklámpások készítése egy ideje már nálunk is nagyon népszerű. Ismerőseink Facebook falán évről-évre egyre több és egyre jobb alkotás bukkan fel. Bár mi még nem próbálkoztunk tökfaragással, idén lehet, hogy belevágunk. Az ötletet az adta, hogy nem csak jópofa, de még jótékonykodni is lehet vele, így kettős haszonnal dolgozunk. 

Lámpásnak való tököt könnyen be lehet szerezni áruházakban, zöldségeseknél, a piacokon mindenhol hatalmas a kínálat. Ha hozzánk hasonlóan nem érzitek magatokat elég kreatívnak, akkor nézzetek szét a Színes Ötletek blogon, mi is innen inspirálódunk. Akár egyzserűbb mintákat kerestek, amit kisgyermekkel is el lehet készíteni, akár valamilyen extém tökös díszt készítenétek, többféle variációt is találhattok. Férfiak fúrógéppel is nekiláthatnak :)

Pár példát muatunk a kedvenceinkből

 

Aztán, ha elkészült a lámpás és kiposztoltuk facebookon, vagy instagramon, mihez kezdjünk vele? Irány egy szuper fesztivál, ahol jó esetben még másokkal is jót tehetünk.

Töklámpás Fesztivál
2016október 29. Szombat

Hősök tere, 19.00-21.00
Vigyétek magatokkal a kifaragott töklámpásotokat és mellé még egy kis tartós élelmiszert.
Nem, nem a program lesz olyan hosszú, hogy gondoskodnod kelljen 3 napi hideg élelemről, sokkal nemesebb oka van. A résztvevők által összeadott étel adományt a Gyermekétkeztetési Alapítvány el fogja juttatni rászoruló gyermekeknek.
További információ a fesztivál oldalán:
http://www.toklampasfesztival.hu/

Tökfaragás, tökös ételek vására
2016. október 29. Szombat
Belvárosi Piac, 9:00 – 16:00
Ha részt vennétek a jótékonysági eseményen, de nincs merszetek / kedvetek egyedül belevágni egy nagy tökbe, látogassatok el szombat délelőtt a Hold utcába a Belvárosi Piacra, ahol 9:00 – 16:00 óra között faraghat magának mesterművet  profik segítségével.
https://www.facebook.com/events/1825052501073169/

Tökös Mulatság
2016. október 29. Szombat
Velence Korzó, 14:00–20:00

Aki kimozdulna valamerre, de nem szeretne lemaradni a tökfaragásról, az Velence felé vegye az irányt! Velence Korzón szombaton, 14:00–20:00 közt rendezik meg idén a negyedszerre a Tökös Mulatságot. Itt nem csak mi faraghatunk, még egy profi ételszobrász, Oravecz Péter tökfaragó bemutatóját is megcsodálhatjuk. Halloween-i jelmezverseny és jelmezes party is várja a szórakozni vágyókat.
https://www.facebook.com/events/526516784208330/

Halloweeni Tökös Újborkóstoló
2016. október 29. Szombat  14:00–23:55
Hajós, Borbíró utca, 6344
A Hajósi Pincefalu szervezésben szombaton a hajósi újborokat kóstolhatjátok meg. Ha láttok TÖK-lámpásokat az ablakban vagy a pince előtt, tudjátok, hogy ott forralt bor és sült tök is vár rátok. Követve a töklámpásokkal kivilágított utat, hamarosan a  Minerbio Téren találjátok magatokat, ahol  lángos, sült kolbász és kürtőskalács vár rátok.
https://www.facebook.com/events/2124295381128369/

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdjelni.blog.hu/api/trackback/id/tr4811843003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása