Begin to live!

Kezdj élni!

Szuper kerékpáros utak a pilisi erdőben

Parkolj és bringázz (P+B)

2016. július 08. - kezdjelni

Hiába szeretne valaki erdei utakon tekerni, sajnos általában azzal kell szembesülnie, hogy rettentő nehéz olyan utat találni, ahol nem tiltják az erdőkben a biciklizést.

Ezen változtatott idén áprilisban a Pilisi Parkerdő Zrt. azzal, hogy a turizmus fejlesztésekor nem csak a bakancsosokra gondoltak, hanem a kerékpársport szerelmesire is. A Pilisben, a Visegrádi- és a Budai-hegységben több mint  600 km kerékpározásra kijelölt útvonalat vehetünk birtokba. Hasonlóan a gyalogos túraútvonalakhoz kijelöltek erdei bicikli utakat is, a teljes szakaszon felfestett jelekkel segítik a tájékozódást.

Nem állt meg ennyinél a projekt, egy informatív oldal, a pilisbike segíti a túrák tervezését. Az első és legfontosabb, hogy kijelölt parkolóhelyekről indul minden túra, így lehetőség van autóval megközelíteni a kezdőpontokat és felkészülhetünk a tekerésre. Egy-egy parkolóból több túra indul, ezeket számozással különböztetik meg egymástól. Az oldalon fel van tüntetve hogy mennyire könnyű vagy nehéz az útvonal, mennyi a menetidő, aszfalton vagy földúton halad, javasolják-e esőzések után stb.

Bővebb információt  a szakaszokról itt találtok.

Először a Pilisszentiván Sportpálya parkolóból induló legkönnyebbek egyikét, a Boldogasszony túrát jártuk be.

Először aszfalton haladunk, átkerekezünk Piliscsabára, majd a kertek alatt érjük el a város szélét. Először alattomosan emelkedő földúton haladunk, élvezzük a természetet, majd hamarosan hosszú kaptató vár ránk. Amikor azt hisszük, hogy vége, a jobbos kanyar után olyan meredek emelkedő kezdődik, hogy gyalog is elmegy a kedvünk a megmászásától. Nem szégyen tolni, de lassan fel lehet mászni a tetejére. Nekem több megállással és pihenővel sikerült csak.

pb1.JPG

Alig egy kis szintezés után megint emelkedő következik, de hamarosan felérünk a tetőre és innentől lefelé száguldunk. Hamarosan a legszebb részhez érünk, fák közt árnyas szintező úton haladunk, csak kisebb emelkedések próbálnak megakasztani - hiába.

le.JPG

Újabb lejtmenet (itt már sejthető, hogy visszafelé is megizzadunk majd) után egy rövid mezőszéli út után beérünk Pilisszántóra. Itt hívogat az út melletti cukrászda egy kis pihenőre kávéval, fagyival.

Végre nem csak üres szavak puffogtatása, hogy mennyire fontos a szabadidő és a rekreációs célú kerékpározás, hanem volt mögötte akarat is.

Menjetek ki az erdőbe sétálni vagy bringákkal is, nagyszerű élmény!

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdjelni.blog.hu/api/trackback/id/tr758862042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása